Лондонська королівська опера у кіно: Ріґолетто

21 лютого KyivMusicFilm за підтримки Британської Ради в Україні представляє у кінотеатрах оперу “Ріґолетто”, в рамках сезону лондонської Королівської Опери у кіно.

У 1855 році Джузеппе Верді написав, що «Ріґолетто» — його найкраща опера. Щоб її поставити, композитору довелося подолати державну цензуру — цензори виступали проти зображення аморального правителя. Тим не менш, прем’єра опери в 1851 році мала величезний успіх. Протягом наступних 10 років її виконували 250 разів, і з того часу вона незмінно залишається однією з найпопулярніших у світі опер.

В основі сюжету опери Джузеппе Верді, поставленої Девідом Маквікаром для Королівського оперного театру – тема спокуси невинних. Ріґолетто — придворний блазень герцога Мантуанського — був проклятий батьком однієї з дівчат, яких він спокусив. І коли герцог спокушає дочку Ріґолетто Джильду, здається, що прокляття справджується…

Постановка Девіда Маквікара підкреслює жорстокість, що панує при Мантуанському дворі. Під живі мелодії Верді розчепурені придворні бенкетують і віддаються оргіям. У цій опері лунають музичні шедеври Верді —  усім добре знайома арія Герцога, у виконанні Майкла Фабіано, «La donna è mobile», у якій він висловлює свою зневагу до жіночої статі, протяжні ліричні дуети Джільди (Люсі Кроу) з Ріґолетто (Дмітрі Платаніас) та Герцогом, а також чудовий квартет у третій дії, в якому голоси магічним чином сплітаються в єдине ціле, коли опера вже наближається до свого трагічного фіналу.

Покази відбудуться у кінотеатрах “Планета кіно” (Київ, Львів, Одеса, Суми, Харків) та кінотеатрі “Україна”(Київ).

Квитки можна придбати тут: http://www.kisff.org/rigoletto/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *